image - De Brouckère staat voor metamorfose

De Brouckère staat voor metamorfose

Author: Sally van Gorp

De voormalige Philipstoren maakt zich op voor zijn metamorfose en wordt omgedoopt tot Multi Tower. Die zal uiteindelijk niet de Brusselse ambtenaren huisvesten, maar de grootschalige renovatiewerken gaan toch door zoals gepland. Door de renovatie moet ook de buurt van het Muntplein beter verbonden worden met de Vismet.

Het is alweer een belangrijke bouwwerf voor de binnenstad. Na de opknapbeurt voor de sokkel van het Muntcentrum en de afbraak van Parking 58, begint de grootschalige renovatie van de voormalige Philipstoren. De drie kolossen, ook wel steenpuisten genoemd, zijn de belangrijkste stedenbouwkundige relicten van de naoorlogse stadsvisie in het hypercentrum.

De Philips of Brouckère Tower is de laatste maanden al helemaal leeggehaald. Arbeiders zijn begonnen met de voorbereidende afbraakwerken binnenin, om te kunnen starten met het verwijderen van mogelijk asbest. “In januari verschijnen de bouwkranen en in oktober of november 2020 moet het gebouw klaar zijn voor potentiële huurders”, zegt Frederic Van der Planken van ontwikkelaar Whitewood, een bedrijf dat institutioneel kapitaal belegt in onder meer vastgoed.

Read more

Latest news

item-alt

First shore power for seagoing vessels arrives at Antwerp Euroterminal

30 May 2024
item-alt

Belgium buys 23 Brussels office buildings from the European Commission with the aim of redeveloping them

3 May 2024
item-alt

EXTENSIVE RENOVATION OF ICONIC MODERNIST BUILDING IN THE HEART OF BRUSSELS STARTED v2

25 March 2024
item-alt

LEADING NEWS OUTLETS COVERING CITYFORWARD!

24 March 2024
item-alt

CITYFORWARD APPOINTS DESIGN TEAM TO REDEVELOP EUROPEAN DISTRICT IN BRUSSELS

23 March 2024
item-alt

Oxy wins Renolab award

9 May 2023