De Brouckère staat voor metamorfose

Author: Sally van Gorp

De voormalige Philipstoren maakt zich op voor zijn metamorfose en wordt omgedoopt tot Multi Tower. Die zal uiteindelijk niet de Brusselse ambtenaren huisvesten, maar de grootschalige renovatiewerken gaan toch door zoals gepland. Door de renovatie moet ook de buurt van het Muntplein beter verbonden worden met de Vismet.

Het is alweer een belangrijke bouwwerf voor de binnenstad. Na de opknapbeurt voor de sokkel van het Muntcentrum en de afbraak van Parking 58, begint de grootschalige renovatie van de voormalige Philipstoren. De drie kolossen, ook wel steenpuisten genoemd, zijn de belangrijkste stedenbouwkundige relicten van de naoorlogse stadsvisie in het hypercentrum.

De Philips of Brouckère Tower is de laatste maanden al helemaal leeggehaald. Arbeiders zijn begonnen met de voorbereidende afbraakwerken binnenin, om te kunnen starten met het verwijderen van mogelijk asbest. “In januari verschijnen de bouwkranen en in oktober of november 2020 moet het gebouw klaar zijn voor potentiële huurders”, zegt Frederic Van der Planken van ontwikkelaar Whitewood, een bedrijf dat institutioneel kapitaal belegt in onder meer vastgoed.

Read more

Latest news

Leading news outlets covering Cityforward!

6 July 2023

Join our Growing Team at Whitewood!

19 June 2023

Cityforward appoints design team to redevelop European district in Brussels

15 June 2023

Oxy wins Renolab award

9 May 2023

The team of Whitewood grows

9 May 2023

Whitewood and Tristan Capital Partners are very pleased to announce the acquisition of 135,000 sqm of logistics assets and developments

9 May 2023